Welkom in vergaderstad Den Haag

14 oktober 2020 Door Redactie

Zodra er iets belangrijks te bespreken valt, wijk je natuurlijk uit naar de hofstad. De Tweede Kamer is helaas niet beschikbaar. Wat valt er nog wél te kiezen?

Een heleboel. Den Haag is immers een grote stad. Maar wij hebben voor jou nóg een vraag: waar moeten praktische vergaderlocaties in Den Haag volgens jou allemaal aan voldoen? Het succes van een zakelijke bespreking, of dat nu alleen met jouw team is of waar ook een klant of leverancier aanschuift, de ruimte waar een dergelijke bijeenkomst plaatsvindt is inherent aan het succes ervan. Wees daarom streng voor jezelf en kies alleen voor iets waar jij volledig achterstaat in alle opzichten.

Wellicht heb jij nog een aantal persoonlijke criteria maar hieronder hebben wij er een aantal geformuleerd waar je altijd vanuit zou moeten mogen gaan en waarop jij je keuze kunt baseren.

Omgeving

Een inspirerende setting is heel belangrijk. Zodra deelnemers het gebouw binnenlopen moeten ze al zin krijgen in de bespreking, hoe de stemming vooraf tussen alle partijen ook is. Binnen is het verhaal niet veel anders. Het liefste heb je een prachtig uitzicht – dat niet té veel af mag leiden – en is ook de ruimte zelf aantrekkelijk ingericht.

Ruimte

Wees er zeker van dat alle genodigden in de zaal passen. En dat er genoeg afstand bewaard kan worden! Op het moment van typen zitten we nog diep in de corona crisis, maar is die eenmaal afgelopen dan wil je alsnog niet dat jullie allen als in een sardienenblik op elkaar gepropt zitten. De mogelijkheid om zelf de indeling van de zaal aan te passen is daarom cruciaal!

Bereikbaarheid

Den Haag is groot, dus kiest wel een locatie uit die gemakkelijk te bereiken is met openbaar én eigen vervoer. Is de plek toch niet zo centraal gelegen, dan zou het verstandig zijn om aan alle deelnemers een routebeschrijving uit te delen. Plus de locaties van nabije haltes en stations. En voor iedereen die wél met de auto of motor komt, hoort er uiteraard voldoende parkeergelegenheid te zijn!

Faciliteiten

Zeker wanneer Den Haag voor jullie een eind reizen is, wil je niet je laptops, beamers, projectieschermen, microfoons en speakers mee hoeven te zeulen. Ga daarom vooral na of die wellicht niet al op locatie aanwezig zijn en of je er gebruik van mag maken.

Catering

Zelfs bij heldere hemel zal het gaan donderen op een gegeven moment. In de magen van alle aanwezigen. Zorg daarom voor catering vanuit de locatie zelf of buitenaf. Zolang het niemand ontbreekt aan een heerlijke versnapering of warme dan wel verfrissende drank, zal de vergadering heel vlotjes verlopen. Zul je zelf zien!