Wel of geen topper kopen?

17 februari 2020 Door Redactie

Een topper kan in veel gevallen zorgen voor extra slaapcomfort. Je kunt een topper 140×200 op je twijfelaar leggen of een topper 180×200 gebruiken voor je tweepersoonsbed. In sommige gevallen is een topper echter niet ideaal. In dit artikel leggen we je uit wanneer je wel en wanneer je juist niet een topper moet kopen.

Redenen om wel een topper te kopen

topper 140x200

Als je je gewone matras te hard vindt, kun je ervoor kiezen om hier een topper op te leggen. Dit zorgt er dan voor dat je zachter en comfortabeler slaapt. Een topper kun je ook gemakkelijker keren dan het gehele matras en je kunt de tijk door het kleinere formaat makkelijker wassen.

Daarbij zorgt een topmatras ervoor dat je matras langer meegaat, omdat hij bescherming biedt. Verder kan een tweepersoonstopper de geul tussen twee eenpersoonsmatrassen minder voelbaar maken.

Reden om geen topmatras te kopen

Een topper kan een slecht of doorgezakt matras helaas niet comfortabel maken. Je zult dan gewoon je huidige matras moeten vervangen. Soms kan een topmatras ook niet prettig of onnatuurlijk aanvoelen. Test de combinatie daarom altijd in de winkel.

topper 140x200

Verder verstoort een topper de vochtdoorlatendheid van het matras dat eronder ligt. Dit matras kan het opgenomen vocht minder goed kwijt en daardoor kan het op den duur gaan schimmelen. Ook zijn toppers vaak niet zo voordelig, waardoor je soms net zo goed een geheel nieuw matras kunt kopen.