Wat zijn de voordelen van zonwerende raamfolie?

30 december 2019 Door Redactie

Met de koude winterdagen in het verschiet, zouden sommige mensen het heerlijk vinden als het zonnetje door de ramen naar binnen schijnt. Maar er zijn momenten dat je het liefst de zon even uit je huis wil houden. Bijvoorbeeld als je thuis werkt, terwijl de zon vol op je beeldscherm schijnt. Een handige oplossing hiervoor is zonwerende raamfolie. Deze folie houdt voornamelijk sterke zonnestralen tegen die voor vervelende reflecties kunnen zorgen. Wat deze folie precies doet en de voordelen van het gebruik hiervan, zetten we hieronder voor je op een rij.

Voordeliger

Raamfolie heeft veel voordelen ten opzichte van alternatieve zonwering. Het aanschaffen van zonwerende raamfolie is relatief goedkoop en vergt hiernaast geen onderhoud, aangezien de folie niet bestaat uit mechanische onderdelen. Uiteindelijk zorgt dit er ook voor dat je een minder hoge energierekening hebt, vanwege vermindering van het aircogebruik in de zomer en verwarming in de winter.

Kleuren en lichtval

De meeste mensen denken dat raamfolie een ruimte gelijk donker maakt. Maar dit is niet het geval, het maakt een ruimte juist sfeervol! Ook kun je nog gewoon van buiten naar binnen kijken en andersom. Zonwerende raamfolie kun je kopen in verschillende kleuren. Zo zijn er wel 50 tinten waar je uit kan kiezen! Je kan gewoon nog door de folie heen kijken als het op je raam geplakt is. Voor bedrijfspanden geeft dit juist ook een unieke en professionele uitstraling.

Effectief

Zonwerende raamfolie is een zeer effectieve methode om zowel warmte vanaf buiten als vanaf binnen tegen te houden. Zo blijkt dat zonwerende raamfolie tot wel 80% van de warmte tegenhoudt en op een warme dag een ruimte zo’n 10 graden koeler maakt. Voor extra effectiviteit kun je ook soorten raamfolie combineren. Bijvoorbeeld met zonwerende raamfolie en uv-folie, waardoor je een raam warmte én uv-werend maakt.