Wat is leidingbouw en wie kan je hiermee helpen?

30 december 2019 Door Redactie

Er zijn slechts een handvol bedrijven die specialistische leidingwerk in elkaar kan zetten voor grote bedrijven. Je kan denken aan leidingwerk voor de olie en gassector waarbij deze pijpleidingen absoluut van topklasse en kwaliteit moeten zijn om te produceren. Dit zorgt ervoor dat veel bedrijven dit niet aandurven. Wat is leidingbouw en welke partij is nu echt geschikt om dit te regelen.

Wat is leidingbouw

Met leidingbouw bedoelen we het opzetten, installeren en ontwikkelen van leidingwerk in speciale branches. Je kan denken aan een enkel pijpstuk tot het fabriceren van een geheel leidingwerk. Dit is afhankelijk van de wens van de klant.

Wat moet er eerst gebeuren

Uiteraard wordt er eerst een tekening gemaakt hoe het leidingwerk eruit moet komen te zien, wat de functionaliteit moeten zijn, waar deze komt te staan of liggen. Daarnaast wordt er bekeken wat voor soort materiaal er door de pijpen zullen gaan. Dit kan gas maar ook olie zijn. Vervolgens wordt er met de klant besproken wat hij verwacht. Daarna wordt er, zodra er opdracht is gegeven, in een gigantische loods het leidingsysteem gebouwd. De tijd die iedere opbouw heeft verschilt per grootte van de opdracht. Enkele pijpstukken kunnen vrij snel opgeleverd worden. Een compleet leidingsysteem wordt zorgvuldig opgebouwd en zorgt voor het meeste werk.

Waar moet je op letten?

Hoe zorg je er nu voor dat je een gedegen partij / bedrijf kan vinden die je hierbij kan helpen? We raden altijd aan om op het internet te speuren naar deze bedrijven. Daarnaast ben je werkzaam in dit vakgebied waardoor je vast al een heleboel partijen kent. Vraag eens aan bestaande klanten van deze bedrijven wat de ervaringen waren. Aan de hand hiervan weet je of dit het bedrijf is wat jou verder kan gaan helpen.