Wat is een e-liquid

30 september 2019 Door Redactie

Een e-liquid is het vloeistof dat je in jouw e-sigaret doet. Zodra jij het apparaat aanzet, wordt deze vloeistof verwarmd en ontstaat er verdamping. Door te inhaleren via het mondstuk komt de damp naar buiten. In feite werkt het als een sigaret, maar dan in een handig apparaat en zonder alle bijkomende schadelijke stoffen. Er zijn tevens veel verschillende soorten e-liquids te verkrijgen, waardoor je altijd een product naar wens hebt. Denk hierbij aan verschillende smaken, kracht en kwaliteit. Maar ook verschillende vormen.

Jouw gehele liquid naar wens samengesteld

De verschillende vormen bestaan uit vloeistofflesjes waar de e-liquid in zit en die je zelf in een clearomizer moet schenken en voorgevulde cartridges die je bij jouw e-sigaret gebruikt en weg kunt gooien wanneer de vloeistof op is. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende nicotinegehaltes, waardoor je het apparaat nog meer naar wens kunt maken. Zo bestaat er de mogelijkheid om 20 milligram nicotine te hebben, maar ook 0 milligram. Houd er hier wel rekening mee dat het nicotinegehalte in de e-liquid altijd lager ligt dan bij een traditionele sigaret. De schadelijke stoffen zijn er namelijk uitgehaald, waarbij alleen nicotine overblijft.

Probeer verschillende smaken uit

Als je een e-liquid aan wilt schaffen, zul je merken dat er veel verschillende smaken te verkrijgen zijn. Zo zijn er standaard tabakssmaken en menthol, maar ook verrassende smaken en fruiten. Zo kun je iedere keer een andere smaak uitproberen. Als je kiest voor een e-liquid die je zelf in de tank moet schenken zit je er ook niet aan vast als je hem niet lekker vindt. Je kunt deze immers leeggooien, schoonmaken en een andere smaak erin doen.