Wanneer ben je toe aan een nieuwe baan?

30 maart 2020 Door Redactie

Iedere dag 8 uur per dag werken, pfoe! Dat is niet niks natuurlijk. En daarom is het zo belangrijk dat je in die 8 uur iets doet wat je leuk vind. Als jij jezelf herkent in een van de volgende redenen dan ben je toe aan een nieuwe baan. Lees je mee?

Verveling

Herken je jezelf er in dat je jezelf flink verveeld tijdens het werken? Er is niet genoeg werk of het werk wat je doet is beneden jouw niveau. De dag duurt ontzettend lang waardoor die 8 uur als 12 uur aanvoelen. Dan is het tijd om wat anders te zoeken. Zeker als het werk wat je doet beneden jouw niveau is dan is het tijd om op te stappen. Je hebt niet voor niets een leuk diploma behaald om vervolgens de makkelijkste klusjes uit te moeten voeren.

Collega’s

Je collega’s zijn ontzettend belangrijk binnen je baan. Want, je besteed die 8 uur ook samen met hun. En het is vervelend als je te maken hebt met lastige collega’s waar je jezelf niet mee kan identificeren. Stel jij bent de allerjongste werknemer en er is een daadwerkelijk leeftijdskloof dan kan je hier niets aan beginnen. Dit zorgt vervolgens vaak voor weerstand terwijl jij wilt innoveren. Zorg er dan voor dat je een leuke baan weet te vinden waar een goede mix tussen jong en oud is. Dit zorgt uiteindelijk voor de beste dynamiek.

Motivatie

Als je jezelf niet kan motiveren om keihard aan de slag te gaan of helemaal geen zin hebt in die maandag, dan is het tijd om wat anders te doen. Als jouw werkgever ook helemaal niet bereid is om jou te steunen in jouw positieve levensstijl dan wordt het allemaal ook lastig. Wist je dat je hele leuke vacatures bij de overheid kan vinden. En op de Joinuz Academy wordt jouw vitaliteit enorm gestimuleerd.

Tijd voor wat anders

Kan jij jezelf herkennen in bovenstaande redenen? DAn is het echt tijd om op te stappen. Zoek wel eerst wat anders!