Waarom data cruciaal is bij het maken van meer sales!

17 december 2019 Door Redactie

Heb jij een website waarop je producten verkoopt? Wil je meer sales hebben? Dan ben je op deze pagina helemaal aan het juiste adres! Hier kan je namelijk meer leren over data en waarom dit belangrijk is om meer sales te maken. Je hebt met een website namelijk altijd te maken met data. Je wilt immers weten wie er op je website komt en nog belangrijker, je wilt dat diegene wat van je koopt. De kans is groot dat als iemand op je website terecht is gekomen, zij interesse hebben of hadden in jouw dienst of product. Een online marketeer weet zich hier dan ook wel raad mee, die zou de data namelijk vast leggen en weer opnieuw targetten. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder om hier achter te komen!

Data

Dit is een tijdperk van data. Veel mensen spiegelen dit echter vaak tegenover privacy. Of je hier nou voor of tegen bent, het is een feit dat marketeer deze informatie in hun voordeel gebruiken. Valt het je ook op dat wanneer je op iets klikt op facebook, dat je wordt getarget door allerlei advertenties die gaan over hetgeen waar jij op had geklikt. Dit komt door de data die jij hebt verzonden naar Facebook. De algoritmen hebben jou vervolgens getarget en alle bedrijven die iets soortgelijks verkopen hebben jou nu in het vizier staan.  

Testing

Het is belangrijk dat alles wat je doet getest wordt. Je weet namelijk nooit zeker wat wel en niet klikt met jouw doelgroep. Je hebt hier natuurlijk wel een idee over, maar toch is het aan te raden om te testen. Het maakt dan in principe ook niet uit in welke fase van display advertising de klant zit. Het kan namelijk alle kanten op.