Waar moet je allemaal op letten als je gaat verhuizen?

30 april 2020 Door Redactie

Verhuizen is een spannende tijd, er is veel wat je moet regelen voor zowel je nieuwe als je oude huis. Je hoopt natuurlijk ook dat deze periode zo soepel en snel mogelijk verloopt. Hiernaast is het ook een heerlijk vooruitzicht, want voordat jij het weet zit jij in je nieuwe huisje! Maar in deze drukke periode kan het zo zijn dat je een aantal dingen vergeet of simpelweg niet aan denkt. Wij vertellen je daarom graag waar je allemaal op moet letten als je van plan bent om te gaan verhuizen.

Verhuislijst

Een van de handige tips die we je mee kunnen geven is: download een verhuislijst. Op deze lijst staan voorbeelden van spullen die je nog moet inpakken en meeverhuizen. Zo hoef je zelf niet je hoofd te breken over wat je allemaal nog mee moet nemen en kun je alles heel makkelijk afvinken van de lijst. Op internet zijn er verschillende templates die je kan downloaden en ook zelf nog spullen aan toe kan voegen.

Schakel hulp in

Verhuizen is een grote klus en daarom is het verstandig als je hulp inschakelt. Niet alleen voor de verhuisdag zelf, maar ook bij andere momenten zoals bezichtigingen en het tekenen bij de notaris. Soms is de informatie die je krijgt nogal veel en overweldigend en kan het fijn zijn als er iemand anders bij is die met je meeluistert of er meer verstand van heeft. Hiernaast kun je ook hulp inschakelen van een makelaar die jou vanaf het beginproces tot aan het eindproces helpen.

Abonnementen

Wat er bij veel mensen bij in schiet is het opzeggen of juist aanvragen van abonnementen. Denk bijvoorbeeld aan je Ziggo opzeggen of je elektra. Ook bij je nieuwe huis moet je deze op tijd weer aanvragen, zodat je niet voor een bepaalde tijd zonder internet of stroom komt te zitten in je nieuwe huis.