Tips om een goedkope woning te huren

2 juli 2020 Door Redactie

Ga je studeren in een grote stad of ben je om een andere reden op zoek naar een goedkope woonruimte? Met genoeg geld lukt het altijd wel om een passende woonplek te vinden, maar wanneer je een krapper budget hebt kan het erg lastig zijn om iets leuks te vinden. De goedkopere opties zijn toch vaak wat minder mooi, staan op een mindere locatie of hebben achterstallig onderhoud. Om je een handje te helpen krijg je van ons een aantal tips om toch een fijne plek te vinden om te gaan wonen, zonder dat je op water en brood hoeft te gaan leven omdat je huur zo veel geld kost. Lees dus gauw door!

Punten

Een woning huren Groningen zonder punten kan bijvoorbeeld erg lastig zijn, maar het is beter te doen wanneer je juist wel punten hebt. Deze spaar je door langere tijd ingeschreven te staan als zoekende voor een sociale huurwoning. Indien je hiervoor in aanmerking komt is het dan ook van groot belang dat je je tijdig inschrijft. Zo weet je zeker dat je meteen begint met punten sparen en er dus geen misloopt.

Zoeken naar een anti-kraak woning

Wat uiteraard ook altijd een optie is, is zoeken naar een anti-kraak woning. Deze zijn vaak bijzonder goedkoop, maar het nadeel is wel dat je er op korte termijn uit moet wanneer dit van je wordt gevraagd. Vaak wordt er door de partij die dergelijke woningen verhuurt echter wel rekening gehouden met deze situaties en krijg je dan voorrang op een volgende pandje. Indien je het niet erg vindt om wat vaker te moeten verhuizen kun je dus jarenlang met plezier in anti-kraak pandjes wonen.

Zo doe je dat!

Met deze tips gaat het jou ongetwijfeld lukken om een goedkopere huurwoning te vinden. Veel succes!