STCW cursus, wat is dat?

14 december 2020 Door Redactie

STCW cursus, wat is dat en wat houd het in? De kans is groot dat je denk wat is dit, Ik heb dit nog nooit gehoord. Dat kan heel goed het is vooral bekend als je in de scheepvaart werkt en veel op het water te vinden bent. STCW staat voor Standards of Training, Certification and Watchkeeping. Dit is een internationaal verdrag over de minimale eisen waar zeevarende op professionele en commerciƫle schepen aan moeten voldoen qua trainingen, certificatie en wachtlopen.

STCW cursus

In de scheepvaart sector is het belangrijk, net zoals bij andere beroepen, dat alles veilig gebeurd. Voor een deel van de beroepen is hier geen speciale cursus voor maar in de scheepvaart is dit wel zo. Dit komt omdat je op een groot schip werkt met veel machines, water, stromingen etc. Als er iets misgaat of een machine houdt er mee op moet je wel weten wat je moet doen en moet de veiligheid gegarandeerd worden. Hiervoor zijn speciale STCW cursussen.

NOGEPA

Waarschijnlijk denk je ook bij dit woord weer huh wat is dat dan? NOGEPA staat voor Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie. Bij ons in Nederland heb je een vergunning nodig voor het opsporen of winnen van aardgas. NOGEPA in bedrijf die de belangen van de bedrijven die dit doen behartigen en wil een transparante en open bijdrage leveren aan de transitie naar een volledig duurzame energievoorziening in 2050. Ook voor dit gedeelte in de sector zijn er verschillende cursussen om de veiligheid van de werknemers te garanderen. Je leert gevaren herkennen en hoe je moet handelen in noodsituaties.