Opleiding receptioniste

12 mei 2021 Door Redactie

Help je graag mensen en denk je dat het perfecte aanspreekpunt en gezicht bent voor bedrijven? Dan is de opleiding receptioniste iets voor jou. In veel bedrijven is er een receptioniste en die zijn dan echt het gezicht en aanspreekpunt van een bedrijf. Een receptionist is de eerste die je ziet als je een bedrijf binnenkomt en de eerste die je spreekt als je belt. Tijdens een opleiding receptioniste leer je veel over administratie, maar ook over gesprekstechnieken en klantvriendelijk zijn. Je krijgt zowel theorie over receptioniste zijn, als vaardigheden en praktijk die je aangeleerd wordt. Je leert hoe je de telefoon moet opnemen, de mail beantwoord en hoe je omgaat met de computer.

Wat je leert op een opleiding receptioniste

Bij Fabius opleidingen bestaat de opleiding receptioniste uit 20 lessen en elke les is dan drie uur lang. Tijdens deze lessen leer je heel veel. Denk bijvoorbeeld aan:

Gelukkig hoef je voor deze opleiding geen vooropleiding te volgen. Wel is het natuurlijk fijn als je om kunt gaan met de computer. Goede Nederlandse taal- en schrijfvaardigheid zijn ook prettig. Na 20 lessen en een examen heb je de opleiding receptioniste afgerond! Hierna krijg je een diploma en dan kun je aan de slag. Er zijn veel vacatures voor receptionisten dus je zult al snel een baan hebben. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren. Denk hierbij aan opleidingen tot secretaresse of administratief medewerker.