Massief houten panelen voor klassevol werk

11 januari 2021 Door Redactie

De laatste decennia wordt er heel veel vezelplaat en mdf gebruikt. Het is licht en makkelijk te verwerken, dat gaan we niet ontkennen. Maar toch zien we dat heel wat binnenhuisinrichters, schrijnwerkers en meubelmakers opnieuw volop massief houten panelen gebruiken. Hout brengt warmte en gezelligheid in een interieur. Het is duurzaam en het geeft aan je interieur een extra cachet. Het gebruik van massief houten panelen heeft dus veel voordelen. Als jij als (hobby)schrijnwerker of meubelmaker een project op het oog hebt, kies dan die houten panelen die perfect voor je creatie kunnen dienen.

Diverse soorten hout, verschillende afwerkingen

Massief houten panelen bestaan om te beginnen in verschillende soorten hout: eik, beuk, noten, acacia of kersen bijvoorbeeld. Ze hebben allemaal een eigen kenmerk en hun eigen specifieke look. Je kiest voor hout met of zonder noesten en je kunt ook de afwerking kiezen: naturel of gestoomd bijvoorbeeld. Panelen bestaan uit meerdere planken die aan elkaar gehecht zijn. Er bestaan verschillende manieren om deze panelen aan elkaar te hechten, zodat je telkens een andere look krijgt. Denk bijvoorbeeld aan visgraat, vingerlas of doorgaande lamellen. Er bestaan ook panelen in drie lagen en panelen waarbij het hout kops ligt, namelijk met de dwarsdoorsnede van het hout naar buiten gericht.

Een massief houten paneel als basis van mooi werk

Het uitkiezen van een paneel van massief hout is een spannend moment. Welk paneel kies jij voor je project? Denk nog een stapje verder en laat je paneel op maat zagen. Je betaalt immers enkel de vierkante meter die jij nodig hebt. Zo heb je nooit restafval en betaal je nooit te veel. Laat je inspireren en vraag gerust raad aan de verkoper. Zo kies jij precies dat paneel uit dat ideaal is voor je keukenkastje, je vloer of je eetkamertafel. Welk project in hout je ook wilt uitvoeren, er bestaat een massief houten paneel voor. Start met het juiste paneel, het bespaart jou heel wat kopzorgen en vooral veel tijd en moeite.