Leuke ideeën voor duurzame relatiegeschenken

17 maart 2020 Door Redactie

Veel bedrijven denken tegenwoordig steeds meer aan bezuinigen en duurzaam leven. Er worden bepaalde regels vastgesteld waar alle werknemers zich aan moeten houden. Ook worden er duurzamere producten in het kantoor gebruikt en zijn mensen druk bezig met recyclen. Maar heb je er al aan gedacht om duurzame relatiegeschenken aan je klanten en/of partners te geven?

Het nut van relatiegeschenken

Iedereen vindt het natuurlijk enorm fijn om een cadeautje te krijgen. Het geeft je een gevoel van waardering en laat zien dat iemand aan je denkt. Voor bedrijven kan een relatiegeschenk voor een betere band tussen de twee bedrijven zorgen. Wanneer je het cadeau geeft kan je ook nog een bepaalde boodschap meegeven. Zo kan je met duurzame relatiegeschenken laten zien dat jouw bedrijf goed bezig is met het milieu.

Voorbeelden van duurzame relatiegeschenken

Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. De meest voor de hand liggende duurzame relatiegeschenken zijn spullen van gerecycled materiaal. Denk hierbij aan notitieboekjes. Maar je kan ook bespaarproducten als relatiegeschenk geven, bijvoorbeeld een timer voor hoe lang je maximaal moet douchen. Je kan ook producten zoals bidons geven, door bidons te gebruiken, gebruikt men namelijk minder bekertjes en wordt veel plastic bespaart. Je kan zelfs bidons bedrukken om jouw bedrijfslogo of een boodschap op de bidons te zetten om het cadeau persoonlijker te maken.