Is een beroep als lasser iets voor jou?

17 september 2020 Door Redactie

Misschien wist je vanaf jongs af aan al wat je later wilde worden. Brandweerman, duiker of misschien wel piloot. Toch verandert dit beeld naarmate je ouder wordt. Dan leer je je eigen talenten kennen en weet je beter welke beroepen goed bij jou passen. Het kan soms lastig zijn om een keuze te maken in wat je later wilt worden, aangezien dit nog ver in de toekomst ligt. Daarom vertellen wij je in dit artikel graag meer over het beroep als lasser. Misschien had je hier nog nooit bij stilgestaan en kom je er nu ineens achter dat je dit erg leuk lijkt. Doe er dus je voordeel mee!

Wat doet een lasser?

Een lasser is iemand die verbindingen maakt tussen stukken metaal, om zo complete producten of onderdelen te creëren. De lasser stelt eerst vast wat voor onderdelen er aan elkaar gelast moeten worden. Vervolgens worden deze onderdelen bekeken en geïnspecteerd. Zo moet er gekeken worden of deze onderdelen al glad zijn en waarmee ze verbonden kunnen worden. Bij het lassen gebruikt de lasser een apparaat, waarmee het materiaal als het ware smelt en opnieuw aan elkaar wordt verbonden. Na het aan elkaar lassen maakt de lasser de onderdelen schoon en is het product klaar.

Hoe word ik een lasser?

Als je wil werken als lasser is het goed om een speciale opleiding hiervoor te volgen. Dit zijn praktische opleidingen, waarbij je veel de kans krijgt om te oefenen. Hiernaast heb je bij dit beroep een grote kans op een baan, aangezien er veel vraag is naar lassers. Zoek op internet naar een vacature TIG lasser en kijk welk bedrijf het beste bij jou past. Je kunt gaan werken bij uiteenlopende bedrijven in diverse sectoren. Dit maakt het werk erg leuk en divers!