Houten tuinhuis: een slimme investering

9 oktober 2019 Door Redactie

Een houten tuinhuis is erg gewild. Het is een houten constructie die oorspronkelijk gebruikt werd als zomerhuisje. De eigentijdse ontwerpen zijn zo gemaakt dat het tuinhuisje het hele jaar door te gebruiken is. Meer en meer huiseigenaren en vastgoedbeleggers overwegen serieus te investeren in houten zomerhuizen vanwege de talloze voordelen.

Mensen zijn voorzichtig als het gaat om investeren. En vooral als het gaat om investeringen in blijvende structuren, zoals een houten tuinhuis. Het is een relatief kleine uitgave, in vergelijk met de bouw van een heel huis. Toch geeft het de woning een meerwaarde bij verkoop – een tuinhuis is gewild bij huiskopers.

Verhuur je tuinhuis

Investeren in een houten zomerhuisje gaat niet alleen over de kosten van de bouw en de meerwaarde bij verkoop van jouw huis. Het biedt ook de mogelijk om het object te verhuren tijdens de vakantieperiodes aan toeristen. Of voor een permanente bron van inkomsten aan studenten of starters. Zo heb je het hele jaar door profijt van jouw mooie houten tuinhuis.