Vlieland

Genieten zonder auto

13 april 2021 Door Redactie

Perfect voor gezinnen met kinderen omdat er geen auto’s rijden, op Vlieland rijden alleen lokale busjes. Genieten van de zeer uitgestrekte stranden en de rust die je er vind, de zee, de duinen en het bos het is er allemaal maar dan in het klein. Perfect want je kunt overal lopend naartoe, alles ligt namelijk dicht bij elkaar. Fietsen is perfect om op het eiland te doen, mede omdat auto’s niet zijn toegestaan. Niet voor niets is het eiland daarom erg populair bij iedereen.

Vlieland

Genieten van de rust op het eiland

Wanneer je echt even toe bent aan rust dan is Vlieland de perfecte plaats om naartoe te gaan. Heerlijke mooie natuur en prachtige stranden, zeer veilig voor kinderen door de afwezigheid van auto’s. Oost Vlieland is het enige dorp wat direct aan de zee grenst, in de dorpsstraat heb je leuke winkeltjes met een historisch karakter. Natuurlijk mogen ook de restaurants en cafés niet ontbreken. Vlieland trekt wel veel yuppen uit de randstad door de vele trendy adresjes.

Diverse landschappen

Vlieland is niet heel erg groot maar het heeft toch diverse landschappen, bosgebied en duinen waar je heerlijk kunt wandelen. Voordeel is ook dat dit eiland het meeste bosrijk is van alle eilanden, ook paardrijden is op het eiland mogelijk. Er ligt ook op het eiland een heel netwerk aan fietspaden die je overal naartoe brengen, veelal naar de bossen en de duinen. Omdat er duinen zijn die erg steil zijn, moet je wel goede beenspieren hebben of een elektrische fiets.