Een Woolrich Sweater Casual of Zakelijk

7 december 2020 Door Redactie

Woolrich is één van de oudste kledingmerken. In 1830 richtte de Engelse John Rich het merk op. Rich was actief in een wolfabriek in het Amerikaanse Pennsylvania. De fabriek maakte kleding die arbeiders hielp met het doorkomen van de barre koude weersomstandigheden. Zo werd er bijvoorbeeld ook een wollendeken gemaakt voor houthakkers. Later werd deze deken ook veel gebruikt door Amerikaanse soldaten tijdens de burgeroorlog. Ook de jas voor de constructiewerkers in Alaska is nog steeds een parel uit de geschiedenis van Woolrich. In dit artikel gaan wij wat dieper in op de Woolrich sweater, deze zijn in casual stijl verkrijgbaar, maar ook met een zakelijke look.

Meer over de sweaters

Woolrich is groot geworden met de jassen, maar ook de andere kleding die het merk maakt is van uitstekende kwaliteit. De Woolrich sweater is warm en verkrijgbaar met een casual en zakelijke look. Door de mix van natuurlijke en kunstmatige vezels zijn de sweaters warm en gaan ze niet snel kapot. Het merk maakt gebruik van mooie kleuren, die soms gecombineerd worden. De stijl van de Woolrich sweater is nooit overdreven. In de collectie kun je sweaters vinden met rits, halve rits en bijvoorbeeld een kol.

Wanneer te dragen

Een Woolrich sweater is te dragen tijdens vele gelegenheden, zo draag jij hem gerust tijdens het werk, op school of tijdens het uitgaan. Er is genoeg keuze binnen de collectie, er zal altijd wel een item bij zitten die jou aanspreekt. De sweaters hebben geen overdreven look en kunnen gecombineerd worden met een zakelijke of casual stijl. Draag hem boven een pantalon, een chino of een spijkerbroek. Met Woolrich kom jij de winter wel door. Ik zou zeggen bekijk de nieuwe collectie om te kijken of er nog een mooie sweater, jas of broek voor jou bij zit.