social media

Drie redenen om te beginnen met social media marketing

29 juli 2021 Door Redactie

Vandaag de dag is sociale media mateloos populair. Vooral jongeren maken hier al jaren gretig gebruik van om niet alleen in contact te blijven met familie en vrienden, maar ook om geïnspireerd te raken. Hierbij zijn Facebook, Instagram, TikTok, Twitter en Pinterest de meest gebruikte platforms. Door als bedrijf gebruik te maken van sociale media is het mogelijk om onder andere klantenbinding te krijgen. Toch zetten steeds meer bedrijven social media marketing in om hun verkopen een echte boost te geven. Maar waarom zou je deze moderne vorm van marketing gebruiken? In deze blog vertellen wij jou de drie belangrijkste redenen om te beginnen met social media marketing. 

1. Uitstekend marketinginstrument

Het is al jaren bekend dat sociale mediakanalen een krachtig marketinginstrument zijn. Dit is niet zo gek aangezien alle informatie op deze platforms immers gedeeld kan worden door de gebruikers via hun eigen netwerk. Hiermee wordt het bereik direct vergroot. Door als bedrijf regelmatig berichten te plaatsen op sociale media blijft jouw bedrijf actief. Hiermee blijft jouw bedrijf onder de aandacht en groeit de naamsbekendheid. Wanneer de naamsbekendheid groot is, dan is het gemakkelijker om in contact te komen met een grotere of andere doelgroep. 

Als bedrijf is het te adviseren om te achterhalen welke sociale mediakanalen populair zijn bij de beoogde doelgroep. Hierna kan je een heldere marketingstrategie opstellen. Dit is noodzakelijk, omdat elk sociaal mediakanaal weer anders gebruikt wordt en andere gebruikers heeft. Het is dus belangrijk om in te spelen op de sociale mediakanalen die jouw doelgroep gebruikt. Een aantal stappen die jouw bedrijf hiervoor kan nemen, zijn:

  • Plaats zichtbare sociale media knoppen op de website. Dit maakt het mogelijk om informatie te delen met jouw netwerk.
  • Stel vast welke sociale mediakanalen het populairst zijn bij jouw doelgroep. 
  • Verdiep je in het gekozen sociaal mediakanaal. Het is verstandig om je zeker in het begin bezig te houden met slechts één of twee kanalen. 
  • Start met het opbouwen van een goede reputatie.

2. Meer waarde voor SEO

Daarnaast hebben sociale mediakanalen een grote invloed op de ranking van websites in Google. Vroeger keek deze zoekmachine vooral naar links van andere websites om de waarde van een website te bepalen. Dit wordt ook wel het aantal backlinks genoemd. Toch werkt dit tegenwoordig niet meer. Google is door de jaren heen steeds slimmer geworden, waardoor ook de manier veranderd is om de waarde van een website te bepalen. Vandaag de dag wordt dit onder andere bepaald door alle sociale media-activiteiten. Wanneer iemand het bericht van jouw bericht liked, plus of tweet dan gaat Google ervan uit dat die persoon de informatie waardevol vindt. Dit geeft de zoekmachine het signaal om jouw bedrijf hoger te laten ranken. Is het doel van jouw bedrijf om hoger gevonden te worden in Google? Dan mag social media marketing zeker weten niet ontbreken!

3 Concurrenten lopen voor

Wanneer jouw bedrijf nog niet begonnen is met het gebruiken van sociale mediakanalen, dan is de kans groot dat je achter de feiten aan loopt. Steeds meer bedrijven maken inmiddels gebruik van sociale media. Hierdoor kan het gebeuren dat al jouw concurrenten al een aantal jaren voorlopen. Als al jouw concurrenten al actief zijn op diverse social mediakanalen dan wil dit niet zeggen dat zij dit op een succesvolle manier doen. Veel bedrijven hebben namelijk geen idee hoe ze een degelijke social media campagne moeten opzetten. Dit is een kans voor jouw bedrijf. Door social media marketing op een juiste manier in te zetten, krijgt jouw bedrijf dus niet alleen meer naamsbekendheid en een groter bereik. Het is immers ook van belang voor de ranking van jouw bedrijf in Google. Bovendien biedt het een kans om jouw concurrenten volledig te verpletteren. Is social media niet helemaal jouw ding? Dat is geen enkel probleem. Kies er dan eens voor om social media marketing uit te besteden aan het beste online marketingbureau in Groningen.