Parketvloer

De voordelen van een parketvloer in huis

22 juni 2021 Door Redactie

De parketvloer: een type vloer dat staat voor luxe, maar nog veel meer voordelen heeft. Het is echter volgens sommigen ook te prijzig. Daarom kiezen veel mensen nog altijd voor goedkopere opties zoals kliklaminaat, zeil of vloerbedekking. Maar wat nu als een parketvloer wel zeer redelijk geprijsd zou zijn? Zou je het dan graag aanschaffen? Dan hebben we goed nieuws: parket heeft een stuk meer voordelen dan je denkt, inclusief de prijs! 

Parketvloer

Een verantwoorde keuze

De belangrijkste reden om voor een vloer te kiezen is natuurlijk het uiterlijk. Een parketvloer straalt luxe en klasse uit. Daarom kopen zoveel mensen dit type vloer. Het is een vloer die bestaat uit massief houten onderdelen. Soms bestaat de vloer uit heel grote planken maar soms zijn ze ook kleiner. Hoe je de vloer legt, is bovendien ook te wijzigen. Korte planken haaks op elkaar noemen we bijvoorbeeld visgraat. De dikte van de parketvloer is ook wisselend: de vloer bestaat soms uit meerdere lagen die niet allemaal even dik zijn. hoe massief een vloer is heeft onder andere invloed op de prijs en hoe geluidsdicht de vloer is. Je wil natuurlijk dat buren zo min mogelijk last van je hebben.

Duurzaamheid

De parketvloer is een duurzame keuze. Dat  zou je misschien niet meteen denken maar het is wel zo. De duurzame keuze is namelijk dat deze vloer zo ontzettend langzaam slijt. Daardoor hoef je pas na heel veel jaren na te gaan denken over een nieuwe vloer, en dat maakt het een zeer verantwoord product. Onderhouden is natuurlijk wel belangrijk, maar als je dat goed doet kan een vloer decennialang meegaan. 

Een fijn gevoel

Parket leent zich in sommige gevallen voor vloerverwarming. Daarnaast voelt de vloer gewoon warm en lekker als je eroverheen loopt. Het veert een heel klein beetje mee en straalt bovendien klasse en warmte uit.