De drie tips om eventuele fraude te ontdekken en op te lossen

23 november 2020 Door Redactie

Wanneer je binnen jouw bedrijf verwacht te maken te hebben met fraude dan is dit een serieuze zaak. Voor veel ondernemers is dit een probleem waar niet direct een oplossing voor is. Want fraude of het achterhalen van de waarheid is nogal een dingetje. Dit kost namelijk ontzettend veel tijd, energie en kunde. Daarom laten veel ondernemers het hierbij zitten. We helpen je graag met 3 tips om dit te ontdekken of op te lossen.

Vreemde keuzes

Wanneer iemand in een hoge functie vreemde keuzes maakt kan er wel eens een belangenverstrengeling zijn. Iemand heeft bijvoorbeeld iets aangenomen wat zijn of haar keuze een stuk makkelijker heeft gemaakt. Dit zorgt er voor dat de keuze die gemaakt is vaak niet de juiste is. Om dit op te lossen kan je op de man afvragen wat zijn beweegredenen zijn geweest om te komen te de keuze die gemaakt is. Als de persoon in kwestie nog niet het gewenste antwoord geeft is het belangrijk om de waarheid boven tafel te krijgen. Wil je dit liever niet? Dan kan je dit laten rusten en diegene goed in de gaten blijven houden.

Vreemde betalingen

Wanneer iemand vreemde betalingen heeft gedaan of ontvangen gaan alle alarmbellen af natuurlijk. Iemand kan een betaling hebben ontvangen die niet deugt. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat bijvoorbeeld diegene die de kas moet beheren er zelf iets mee doet voor priv├ę zaken. Los dit onderling op met gepast ontslag op staande voet.

Waarheidsvinding

Wanneer je door een kundig persoon de waarheid boven tafel wilt krijgen is het aan te raden om te kiezen voor waarheidsvinding als dienst bij een adviesbureau. Vanuit hier wordt de waarheid ontdekt door een langlopend onderzoek. Op basis hiervan kan je voldoende bewijs krijgen om diegene te ontslaan en aan te klagen.