blended events

Blended events vs hybride events: de verschillen

14 september 2021 Door Redactie

We hoeven je niet te vertellen dat sinds maart 2020 de hele wereld op zijn kop staat. Iedereen is hierbij betrokken geraakt op zijn of haar manier en we zijn op een nieuwe manier gaan werken en leven. We werkten eerst met z’n allen volledig op kantoor (en het was niet eens mogelijk om thuis te werken bij sommige organisaties), maar nu is dat wel anders. Sommige bedrijven hebben er zelfs voor gekozen om volledig vanuit huis te werken en de huur van hun kantoor op te zeggen. Gelukkig zijn er ook middenwegen en dat geldt ook voor de evenementensector. In deze sector zijn is er een enorme klap gekomen op de manier van werken. Alle evenementen werden vorig jaar natuurlijk afgelast en er moest een oplossing komen om toch evenementen door te laten gaan. Al snel werden online evenementen in het leven geroepen en waren er elke dag wel webinars over allerlei onderwerpen waar je kon aansluiten. Nu we weer (in kleine groepen) aanwezig kunnen zijn op evenementen, zijn er weer varianten gevonden voor de traditionele evenementen: blended events en hybride events. In dit artikel leggen we je uit wat de verschillen zijn en hoe je deze evenementen kan gebruiken voor jouw doelgroep!

Dit zijn de verschillen

Werk je zelf ook achter je laptop? Grote kans dat je dan wel eens een online meeting hebt gehad. Deze kennen we inmiddels al. Varianten hierop komen er steeds meer en de hybride meetings zijn hier een mooi voorbeeld van. Simpelweg zijn dit meeting die deels online, deels fysiek zijn, zodat iedereen aanwezig kan zijn bij één afspraak of evenement. Of dit nou zakelijke meetings zijn of evenementen, het is natuurlijk handig om te kiezen of je fysiek of online aanwezig bent. Daarnaast is er nog een variant ontstaan die wel veel weg heeft van de hybride meetings, maar deze is net anders.

Blended events vinden net zoals hybride events zowel online als fysiek plaats. Maar bij deze variant is het grote verschil dat het online-deel en fysieke deel wel van elkaar zijn gescheiden. Met blended events zijn we in staat om een proactieve benadering te hanteren om persoonlijke evenementen te organiseren, terwijl we toch een zinvolle en veilige ervaring creëren voor degenen die zich thuis meer op hun gemak voelen. Blended implementeert de waarde van face-to-face netwerken en laat je twee verschillende segmenten van een evenement ervaren.

Hoe zet je deze blended events in?

Fijn als we je interesse hebben gewekt met deze gave manier van evenementen organiseren. Je kan natuurlijk zelf aan de slag gaan hiermee, maar een externe partij inschakelen is misschien wel handiger. Zeker omdat er veel gespecialiseerde bedrijven zijn die verschillende technieken gebruiken om een onvergetelijke ervaring te bieden. Daarom raden wij je aan om aan de slag te gaan met een gespecialiseerde partij, bijvoorbeeld met Purple.nl.